Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Hizan Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi güçlendirerek terörün olumsuz etkilerini ilçeden sileceklerini bildirdi.

        Hamitoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün temel amacının, toplumda korku yaratmak olduğunu söyledi.

        Terörle mücadelede en önemli stratejik noktanın halkın desteğinin sağlanması olduğunu anlatan Hamitoğlu, şöyle konuştu:

        "Terörün tehdit ettiği ülkelerde öncelikle vatandaş denetiminin sağlanması gerekmektedir. Vatandaşların, haklarının bilincinde olan bireyler olarak yetiştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bunu gerçekleştirebilmek için terör bölgesindeki bütün vatandaşlara ulaşabilecek sosyal ve ekonomik projeler yapılarak terörün neden yok edilmesi gerektiği anlatılmalıdır. Bu sayede vatandaş ve devlet kurumları arasında beklenen sürekli çift yönlü iletişim sağlanıp, vatandaşların devlete olan güveni artacaktır."

        Hamitoğlu, ilçede öğretmen, memur ve kurum amirlerinden proje ekibi oluşturduklarını kaydetti.

        Bu kapsamda gençlere, çocuklara, kadınlara ve halka yönelik sosyal, kültürel, sanatsal ve sporsal faaliyetlerin artırılacağını belirten Hamitoğlu, "Toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi güçlendirerek terörün olumsuz etkilerini ilçemizden sileceğiz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler