Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Yüksekova ilçesinde çiftçilere aspir bitkisi hakkında seminer verildi.

        Yüksekova Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi salonunda düzenlenen seminerde konuşan kaymakam İbrahim Çenet, her anlamda çağı yakalamanın gerektiğini söyledi.

        İlçede daha verimli olabilmek için toplantılar yaptıklarını anlatan Çenet, "Hükümetimizin, valiliğimizin destek çalışmaları devam ediyor. Birlikte çalıştığımız arkadaşlar da bizim için sorun değil kolaylık sağlamak çabasındadır. Bize çözüm üretmek için yardımcı oluyorlar." dedi.

        Ziraat Odası Başkanlığının daveti üzerine seminerde sunum yapan yapan Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Endüstri Bitkileri Anabilim Dalı Başkanı ve Türkiye Aspir Derneği Başkanı Prof. Dr. Fikret Akınerdem, çiftçilere aspir bitkisinin ekimi, bakımı, hasadı ve desteklenmesiyle ilgili bilgiler verdi.

        Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay ise Yüksekova çiftçisinin bu seminer sayesinde daha çok para kazanacağını belirterek, "Bu bitkinin her kısmı değerlendiriliyor. Bununla ilgili fabrika açılması için de girişimlerimiz sürüyor." dedi.

        Seminere Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, kurum amirleri, mahalle ve köy muhtarları, çiftçiler ile yetiştiriciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler