Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Sivas'ın Suşehri ilçesinde, Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü dolayısıyla eğitim programı düzenlendi.

        Suşehri Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli hemşireler Şerife Vural ve Betül Sezenoğlu, Yardım Seven Kadınlar Derneği'nde düzenlenen programda, "Akılcı İlaç ve Antibiyotik" kullanımına yönelik bilgiler verdi.

        Özellikle son yıllarda başkası için verilen antibiyotiklerin diğer vatandaşlar tarafından kullanıldığına dikkat çeken Vural, doktora gitmeden antibiyotik kullanmanın kesinlikle zararlı olduğunu belirtti.

        Sezenoğlu ise, soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi virüslerle oluşan enfeksiyonlar için antibiyotik alınmaması, bu gibi konularda doktora başvuru yapılması gerektiğini söyledi.

        Suşehri Yardım Seven Kadınlar Derneği Başkanı Fethiye Gürsoy da, bu tür eğitim programlarını sürekli tertip ettiklerini belirterek, halkı bilinçlendirmek istediklerini kaydetti.

        Program sonunda, kadınlara, bilinçsiz kullanılan antibiyotiğin zararları konusunda broşür dağıtıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler