Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - MERVE YILDIZALP - Henüz 14 yaşında imam nikahıyla, 17 yaşını doldurduktan sonra da resmi nikahla evlendiği eşinin, şikayet sonucu hapse girmesiyle çocuklarıyla ortada kalan Gülperi Kaya, siyasetçilerden, TBMM Genel Kurulunda görüşülen cinsel istismar düzenlemesine destek vererek, çocuklarını babalarına kavuşturmalarını istedi.

        Eşi hapiste olan ve iki çocuğuyla yaşam mücadelesi veren 23 yaşındaki Kaya, TBMM Genel Kurulunda görüşülen cinsel istismar düzenlemesine yönelik AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenlemenin yasalaşması halinde yaşadıkları mağduriyetlerin biteceğini, eşinin cezaevinden çıkmasıyla çocuklarının hayatının kurtulacağını söyledi.

        Kaya, "Yasada düzenleme yapılacağı haberlerini duyunca çok mutlu oldum. Bana dünyaları verseler, bu kadar sevinmezdim. Eğer eşim cezaevinden çıkarsa mutlu, huzurlu günler geçireceğiz. Çocuklarımın baba hasreti bitecek. Siyasetçilerimizden eşimin cezaevinden çıkması için gereken desteği vermelerini istiyorum. Çocuklarımı babalarına kavuştursunlar, özlemleri bitsin." diye konuştu.

        Geçimini hamallıkla sağlayan 27 yaşındaki eşi Hakan Kaya ile ailesinin rızasını alarak 14 yaşındayken imam nikahı kıydığını, resmi nikahı da 17 yaşını doldurduktan sonra yaptıklarını belirtti.

        15 yaşında anne olduğunu, doğumevi doktorunun şikayetiyle yargı sürecinin başladığını anlatan Kaya, eşine evliliklerinin altıncı senesinde 8 yıl 4 ay hapis cezası verildiğini söyledi.

        - "Yeri gelince yiyecek ekmeği zor buluyorum"

        Eşinin Ayaş'taki açık cezaevinde olduğunu belirten Kaya, şöyle konuştu:

        "Zorla alıkoyma yok, biz severek evlendik, nikahımız vardı. Düğünümüz yapılmıştı, bunların fotoğraflarını sunduk mahkemeye ama fayda etmedi. Eşim 3 senedir cezaevinde daha 5 yılı var. 3 senedir ben çocuklarımla perişanım. Biri 8, diğeri 5 yaşında iki çocuğum var. Param olunca eşimi görmeye gidebiliyorum, çünkü yeri gelince yiyecek ekmeği zor buluyorum. Kira, elektrik, su faturalarına yetişemiyorum. Akşamları büyük oğlumu yanıma alıyorum, plastik toplamaya çıkıyorum. Sonra hurdacıya çuvalla veriyorum, haftalık 50-60 lira alıyorum. Kimsenin haberi yok ama biz çok zor durumdayız."

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından her ay 600 lira, büyükşehir belediyesinden 3-4 ayda bir gıda yardımı alarak geçinmeye çalıştıklarını aktaran Kaya, maddi durumu yetersiz olduğu için okula giden çocuklarının ihtiyaçlarını da karşılamakta zorlandığını kaydetti.

        Okuldaki öğretmenlerin de kendisine destek olduğunu söyleyen Kaya, okumaya hevesli olan çocuklarının hayatlarının kurtulması için mücadele ettiğini bildirdi.

        - "Çocuklarımın psikolojileri bozuldu"

        Felçli ve diyaliz hastası kayınvalidesi ve çocuklarıyla ilgilenecek kimse olmadığı için düzenli bir işe de giremediğini belirten Kaya, şunları kaydetti:

        "Eşim sabah 6'da kalkar, işine giderdi. Dünyada eşi, benzeri olmayan bir insandı. Hiçbir kötü alışkanlığı yoktu, bana da, çocuklarına da çok iyi bakardı. Kazandığını getirir, bana verirdi. Bir hata yapmış olabiliriz küçük yaşta evlenerek ama çok mağduruz, zor günler geçiriyoruz. Bir cahillik yaptık evlendik, sonra çocuklarımız oldu. Şimdi en çok onlar mağdur oluyorlar, çocuklarımın psikolojileri bozuldu. Eşim başımda olsun, ben aç kalmaya da razıyım. Okuldaki toplantılara herkesin babası giderken, çocuklarım 'Benim babam niye gelmiyor?' diyor. Ben cevap veremiyorum. Çocuğum balon biriktiriyor, babası gelince evi süslemek için."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler