Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Keşan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

        Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Çelenklerin sunulmasının ardından Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

        Vatanın her karış toprağının kutsal olduğunu ifade eden Özcan, ''Allah bize bir daha işgal günlerini yaşatmasın." dedi.

        Konuşmanın ardından halk oyunları ekibi gösteri yaptı.

        Törene, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, CHP Edirne milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, 4. Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Albay Şükrü Bilir, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

        Öte yandan, törenin ardından CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan saygı duruşu öncesi "15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler" için kullanılan ifadenin yanlış olduğunu savundu.

        Bircan, ''Öncelikle Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, tüm şehit ve gaziler için' denmesi gerekiyor. 15 Temmuz şehitlerinin öne geçmesini hiçbir yerde kabul etmeyeceğim. Bu böyle bilinmelidir. Bunu canım pahasına da olsa hiçbir yerde yaptırmam. Beni bu şekilde saygı duruşuna davet edemez. ‘15 Temmuz şehitleri ve diğer şehitler’ diyemezler. Bu ülkeyi kurtaran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıdır. Bu bayrak varsa onlar sayesindedir. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önde olmadığı sürece ben tepki göstereceğim.'' şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler