Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar İl Genel Meclisi'nin kasım ayı toplantılarının 17'nci birleşiminde, 1877-1778 Osmanlı-Rus Savaşı'ndan sonra kurulan İhsaniye'nin Oğulbeyli köyünde imar tadilatı yapılması kararlaştırıldı.

        Konuyla ilgili gelen İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu'nda, köye 1877-1878 yıllarındaki Osmanlı-Rus Savaşı'nın ardından Bulgaristan'ın Osman Pazarı vilayetinden gelenlerin yerleştiği anımsatıldı.

        Raporda, şöyle denildi:

        "Köyün kendisine özgü bir yerleşim alanı vardır. Köyün nüfusunun büyük çoğunluğu Kütahya'da çalışmakta olup, köye ev yapmak isteyen vatandaşların arsa imar sorunu nedeniyle köye yerleşemedikleri ve köye yeniden imar tadilat projesi çizilmesi için gereğinin yapılması istenmektedir. Bu talebin köy yerleşik alanının yeniden yapılması komisyonumuzca uygun görülmüştür."

        İl Genel Meclisinde raporun okunmasının ardından yapılan oylamada, oy birliğiyle tadilat kararı çıktı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler