Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya turizminin çeşitlendirilmesi çalışmaları kapsamında Alanya ilçesinde dalış gerçekleştirdi.

        Vali Karaloğlu, su altı görüntüleme yönetmeni ve belgesel yapımcısı Tahsin Ceylan ve ekibi ile Antalya'nın derinliklerindeki zenginliğe dikkati çekmek amacıyla oluşturulacak su altı kataloğunun çekimleri için Alanya'ya geldi. Karaloğlu, Ceylan ve ekibiyle Damlataş Plajı ile Alanya Tersanesi açıklarında dalış yaptı.

        Karaloğlu, dalış sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'nın 640 kilometrelik sahilinin su altı envanterini çıkardıklarını söyledi. Su altı yönetmeni Ceylan ile su altı ve üstünde fotoğraflar çektiklerini dile getiren Karaloğlu, "Bu çekimler katalogda kullanılacak. Alanya Kalesi, Alanya Tersanesi çok önemli bir bölge. Hazırlanan Antalya envanterinde Alanya Kalesi ile kale etrafıyla su altı mağaralarıyla su altı görüntüleriyle çok önemli bir yer tutacak." dedi.

        Alanya'yı, belediye ve kaymakamlıkla yürütülecek çalışmada özel bir kataloğa da dönüştüreceklerini söyleyen Karaloğlu, proje tamamlandığında hem fotoğraf sergileriyle hem de çıkacak katalogla Antalya'nın en önemli varlığı olan denizini, su altını insanların yararına sunmuş olacaklarını belirtti.

        Karaoğlu, hedeflerinin Antalya turizmini çeşitlendirmek olduğunu vurgulayarak, "Antalya'nın sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını, Antalyamızda daha çok şey olduğunu hep söylüyoruz. Bunu da çeşitlendirmek lazım. Su altı turizmi de turizmi çeşitlendirme çalışmalarımızın bir parçası." değerlendirmesinde bulundu.

        Dalış turizminden çok fazla yararlanamadıklarına işaret eden Karaloğlu, Kaş'tan, Alanya'ya kadar bütün sahillerin dalış turizmine elverişli olduğunu söyledi. Alanya'nın bu işe en elverişli bölgelerden biri olduğunu aktaran Karaloğlu, "Antalya için yapacağımız çalışmalarda Kaş ile Alanya'da dalış turizminin gelişeceğini önümüzdeki dönemlerde görmeyi ümit ediyoruz." sözlerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler