Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Özgökçe, mesajında, dünyayı daha güzel kılan kadına yönelik şiddetin en büyük hak ihlali olduğunu söyledi.

        Şiddetin sağlıklı bir toplumun oluşmasının önündeki en önemli engellerden biri olduğunu ifade eden Özgökçe, kadına yönelik şiddetin, kadının fiziksel, ruhsal, sosyal ve ekonomik açıdan zarar görmesine, acı çekmesine neden olan, onurunu zedeleyen, temel hak ve özgürlüklerini kullanmasını engelleyen, kadınlara karşı ayrımcılığın sürmesine yol açan bir eylem olduğunu kaydetti.

        Özgökçe, kadına yönelik şiddet olaylarına iş yerinde, sokakta, okulda ve savaşlarda rastlanıldığını belirterek, şunları kaydetti:

        "Her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliklerle kadınlarımızın sorunlarının çözülmesine yönelik önemli adımlar atacağız. Nedeni her ne olursa olsun yeryüzünde hiçbir canlı şiddeti asla hak etmemektedir. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımıza herkesin gerekli sevgi ve saygıyı göstermelerini, tüm şefkat ve muhabbet kahramanı kadınlarımızın mutlu, huzurlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını Allah'tan niyaz ediyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler