Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Şehzadeler ilçesinde geçtiğimiz yıl mart ayında yaşanan don hadisesi nedeni ile zarar gören zeytin üreticilerine 9 bin 900 adet yeni zeytin fidanı dağıtıldı.

        Şehzadeler Kaymakamlığı, Şehzadeler Belediyesi ve Şehzadeler İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Şehzadeler ilçesi Sancaklıbozköy Mahallesinde fidan dağıtımı töreni düzenlendi.

        Törene katılan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, üreticilere desteklerin devam edeceğini belirterek, "Bugün 9 bin 900 fidan dağıtımını yapıyoruz. Bu sayı az bir sayı değil ancak bizler açısından yeterli bir sayı da değil. İnşallah kiraz ve şeftalide de olduğu gibi Sancaklıbozköy Mahallemiz yetiştirdiği güzel zeytinleri ile de anılacaktır." dedi.

        Şehzadeler ilçesinde tüm kurumların el birliği ile projelerin hayata geçtiğini belirten Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da ilçede zarar gören çiftçilere 37 bin 500 adet zeytin fidanı dağıtılması yönünde kararı aldıklarını kaydetti.

        Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de Sancaklıbozköy'e yapılacak olan kiraz alım merkezinin yapılması için de çalışmalara başladıklarını ve arsa temini sonrasında geçen ay yapılan ihale ile birlikte ilgili firmaya yer teslimi yaptıklarını söyledi.

        Başkan Çelik ayrıca nisan ayı başında çalışmaları tamamlayarak, kiraz pazarının açılışını yapmayı da hedeflediklerini ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler