Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerle kutlandı.

        Gün dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni ve Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde kutlama programı düzenlendi.

        Altınordu Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda, hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma videosu gösterildi.

        Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretimin, bir ülke için en önemli unsur olduğunu belirtti.

        Türkiye'nin de bugün bulunduğu noktada en büyük payın öğretmenlere ait olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, şunları söyledi:

        "Memleketimiz şayet bu aşamalarda ise dünya milletleri arasındaki seviyesi bu ise bu tamamen sizlerin, eğitimin eseridir. Dünyanın 20 büyük ülkesi arasında sayılıyoruz. Kendimizle de gurur duymamız lazım. Nobel ödülü alan bilim adamlarımız var. Bunlar tamamen sizlerin eseridir. Eğer bizler, vatandaşa faydalı olmayı rehber edinmişsek, bize emek veren öğretmenlerin büyük oranda bunda payı vardır. Bize insan sevgisini, çevre bilincini, hatta hayvanlara merhametli davranmayı, hayvan sevgisi aşılamayı öğretmenlerimiz verdi. Bundan dolayı her gittiğimde öğretmenlerimin elini öper, hayır duasını alırım."

        Aday öğretmenlerin ant içme töreninin yapıldığı programda, emekliye ayrılan öğretmenler de hizmet şeref belgesiyle ödüllendirildi.

        Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen kompozisyon, resim, şiir, satranç ve masa tenisi yarışmalarında dereceye girenlere madalya ve ödüllerinin verildiği program, öğretmenler tarafından seslendirilen türküler ve Altınordu Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerince hazırlanan oratoryo sunumu ile sona erdi.

        Etkinliklere Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, daire müdürleri de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler