Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAYBURT (AA) - Bayburt'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

        Şair Zihni Kültür Merkezi'ndeki törende konuşan Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, öğretmenliğin gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleklerinin başında geldiğini söyledi.

        Ustaoğlu, bu onurlu mesleğin malzemesinin de insan olduğunu belirttiği konuşmasında, "Dolayısıyla her çeşit mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlik sayesinde olmaktadır. Onun için sizler toplumun bütün kesimlerine yol gösteren birer rehber, birer kılavuzsunuz. Her bireyin yetişmesinde büyük rol üstlenen, ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyip, onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakârlığı gösteren de siz değerli öğretmenlerimizsiniz." dedi.

        Milletleri kurtaranların öğretmenler olduğunu ve öğretmenden yoksun bir milletin henüz millet adını alma kabiliyetine erişememiş olduğunu söyleyen Ustaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Öğretmenler birer bahçıvandır. En güzel gülleri, en güzel çiçekleri sizler yetiştirip bu memleketin ve milletin hizmetine sizler sunuyorsunuz. Siz değerli öğretmenlere en kıymetli varlığımız olan çocuklarımızı emanet ediyoruz, çocuklarımızla beraber aslında sizlere geleceğimizi de emanet etmiş oluyoruz. Bundan dolayı öğretmenlik mesleğinin kutsallığına ilişkin herhalde çok söz söylemeye de hacet yok.

        Ana kucağından okula doğru yürümeye başladığımızdan itibaren sevgi ve sonsuz şefkatiyle bizleri sarmalayan, kucaklayan siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Cumhuriyetimizin bugünlere gelmesinde taşları döşeyen yarınlarımızı şekillendirecek olan da yine siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Eğitim ordumuz olan sizler emanet edilen çocuklarımıza büyük bir titizlik içerisinde sahip çıktığınızdan biz eminiz."

        Vali Ustaoğlu'na konuşmasının ardından kendisine yapılan süprizde kürsüye ilkokul öğretmeni Mustafa Ayar çıktı.

        İlkokul öğretmenini bir anda karşısında görmenin şaşkınlığını yaşayan Ustaoğlu, öğretmeninin elini öptü.

        Program, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesi ile son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bayburt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bayburt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler