Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü, Mardin'in Nusaybin, Kızıltepe ve Ömerli ilçelerinde kutlandı.

        Nusaybin'deki tören, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Zeki Can'ın Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı.

        Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde devam eden etkinlikte 15 Temmuz Darbe Girişimi ve şehitlerini anlatan sinevizyon gösterimi izletildi.

        Can, yaptığı konuşmada, "Bugün tüm fedakar öğretmenlerimizin hatırlandığı gündür. Güzel ahlakın, dürüstlüğün, fedakarlığın yılmaz bekçilerini siz değerli öğretmenlerimizi selamlıyorum. Sizin işiniz gönül yıkmak değil gönül yapmaktır. Sizin davanız hiçbir öğrenci arasında fark gözetmeden onlarla ilgilenmek, ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda onlara yön vermektir." dedi.

        Tören, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin ederek, öğretmen marşını okumasıyla sona erdi.

        - Ömerli

        Ömerli'de ilçesinde Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Çiftçi tarafından çelenk bırakmasıyla başlayan program, Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda devam etti.

        Çiftçi'nin günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından göreve yeni başlayan aday öğretmenlerin yemin töreni ile son buldu.

        Programa, Kaymakam Erol Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Sefa Çelebi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Çiftçi ve kamu kurum amir ile memurlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        - Kızıltepe

        Kızıltepe ilçesinde Özgürlük Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan program Kızıltepe Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda sürdü.

        Programda Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan 15 Temmuz şehitleri anma videosu izletildi ve ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın mesajıyla başladı.

        Şiir dinletisi ve çeşitli sunumların yapıldığı programda konuşan Kızıltepe Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Deham Balos "Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal gaye ve hizmet mesleğidir." dedi.

        Program sonunda emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi.

        Programa Kaymakam Ali Güldoğan, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, 4. Hudut Alay Komutanı Şenol Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Koray Süer, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Çetinkaya, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Kılıç, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler