Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Suluova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tacettin Özmen, "Bölge çiftçisinin en büyük geçim kaynağı soğan." dedi.

        Özmen, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde 277 bin dekar ekilebilir tarım arazisinin 170 bin dekarında sulu tarım, 109 bin dekarlık kısmında ise kuru tarım yapıldığını söyledi.

        Bölgede yapılan tarımın çoğunlukla salma sulama şeklinde olduğunu belirten Özmen, "Salma sulama yöntemi beraberinde birçok risk taşımaktadır. Salma sulama nedeniyle hastalıklar artmakta ve buna bağlı olarak da kimyasal ilaç kullanımı artmaktadır. Bu durumda toprak verimi ve ürün rekoltesi düşüyor. Toprakta hastalıklar ve çoraklanma meydana geliyor. Kimyasal ilaçlar nedeniyle üreticinin sağlığı da etkileniyor ve dolaylı olarak tüketiciye de yansıyor. Bölge çiftçisinin en büyük geçim kaynağı soğan. Bu ekim döneminde 17 bin dönüm arazide ekimi yapıldı. Dönüme 4,5 ton verimden yaklaşık 80 bin ton soğan üretimi yapıldı." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler