Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 2000'li yıllardan itibaren başta Anayasa olmak üzere yasalarla kadın ve erkek eşitliği ilkesinin daha da güçlendirildiğini belirtti.

        Genç, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, şiddetin sadece Türkiye'de değil tüm dünyanın kanayan bir yarası olduğunu belirterek, Ortadoğu'da yaşanan savaşlarda en çok mağdur edilenlerin kadınlar ve çocuklar olduğunu vurguladı.

        Türkiye’nin, kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi konusunda uzun bir mesafe aldığına işaret eden Genç, "Ülkemiz uluslararası taahhütleri de gözönünde bulundurarak kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve mağdurların korunması amacıyla her alanda yasal ve idari tedbirler alarak topyekün bir mücadele başlatmıştır. Kadına yönelik politikalarda yaşanan değişimin en önemli yansıması yasal alanda olmuştur. 2000'li yıllarla birlikte başta Anayasa olmak üzere yasalarımızda kadın-erkek eşitliği ilkesi daha da güçlendirilmiştir." değerlendirmesini yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler