Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Ceylanpınar Belediyesi zabıta ekipleri dilencilere yönelik operasyon düzenlendi.

        Zabıta ekipleri, cuma namazı öncesi ilçedeki cami önlerinde yaptığı denetimlerde, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 25 dilenciyi topladı.

        Otobüslere bindirilen dilenciler zabıta amirliğine götürülürken, burada polisler tarafından yapılan üst aramasında bazı dilencilerin üzerinden akılı telefonlar ve toplam 600 lira çıktı.

        Arama sırasında dilencilerin paralarını ayakkabılarının içine sakladığı görüldü.

        Paralara el koyan zabıta ekipleri, dilenciler hakkında yasal işlem başlattı.

        - Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

        Siverek Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünce Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolaysıyla seminer düzenlendi.

        Müdürlük binasında yapılan seminerde sosyal hizmetler uzmanı Fatma Karal, dünyada ve ülkemizde bir çok kadının şiddete maruz kaldığına dikkati çekti.

        Kadınla yönelik şiddeti önleme çalışmaları hakkında bilgi veren Karal, "Her yıl bu şiddeti durdurmak amacıyla ülke genelinde çalışmalar ve etkinlikler yapılmaktadır. Bizde kadın ve aile hizmetleri müdürlüğü olarak gerçekleştirdiğimiz seminerimizin amacı kadınların haklarını hukuki olarak öğretmek ve toplumdaki kadınların şiddete maruz kalışlarını olabildiğince aza indirgemektir.da" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler