Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Domaniç'de 3 yıl önce dikilen ceviz fidanlarının bakımlarının Orman Genel Müdürlüğü tarafından (OGM) yapıldığı belirtti.

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlığının orman köylerinin kalkınmasında lokomotif olmayı sürdürdüğünü belirterek, OGM tarafından koordine edilen gelir getirici ağaçlandırma çalışmalarının Domaniç'te yüzleri güldürdüğünü bildirdi.

        Çamlıca köyünde "Köy Ormanı Projesi" kapsamında 2013 yılında dikilen ceviz fidanlarının tuttuğunu aktaran Eroğlu, 75 dekarda toprakla buluşturulan bin 250 adet ceviz fidanının bakımının sadece ağaç dikimi ile sınırlı kalmadığını orman teşkilatının 3 yıllık özverili çalışmalarıyla cevizlerin milli gelire katkı sağlayacak hale getirildiğini dile getirdi.

        Bakan Eroğlu açıklamsının sonunda, "Gerçekleştirilen çalışmalarla orman varlığımız artarken, vatandaşlarımızın bütçesine de katkı sağlanıyor. Bu sebeple bütün köylerimize çalışmalara katılması için çağrıda bulunuyorum. Vatandaşlarımız gelir getirici ağaçların fidanlarını bakanlığımızdan temin edebilirler. Bakanlık olarak hem fidanı dikiyoruz hem de ilk üç yıllık bakım çalışmalarını üstleniyoruz. Yeter ki vatandaşlarımızın refah ve ekonomik durumu artsın." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler