Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar İş-Kur İl Müdürlüğü, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası ile Dinar Esnaf Odası işbirliğiyle esnaflara yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

        Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Rıfat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, Afyonkarahisar İş-Kur meslek danışmanları Kadriye Efe, Mehtap Yoldaş ve Ömer Demiralay İş-Kur tarafından verilen desteklerle ilgili bilgiler verdi.

        Programın yılbaşı itibariyle yeniden başlayacağını ifade eden Efe, şunları söyledi:

        "İş-Kur'a kayıtlı en az iki sigortalı çalışanı bulunan iş yerleri işbaşı programı düzenleyebilirler. İş yerinde en az 2 en fazla 10 sigortalı çalışan bulunuyorsa, 11 kişi ve üzerinde sigortalı çalışan varsa mevcut çalışan sigortalı sayısının 1/10'u kadar işsize işbaşı eğitimi verilebilir. Program süresi ise günlük en az 5, en fazla 8 saat olmak üzere haftada en fazla 6 gün ve 45 saat olmak üzere 24 ay içinde toplam en fazla 160 fiili gündür. Engelliler için süre, 24 ay içinde 320 fiili gün olarak uygulanır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler