Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Kumluca'da görev yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) üyeleri düzenledikleri yemekli toplantıda bir araya geldi.

        Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Kumluca Şubesi tarafından birlik, beraberlik ve dayanışma yemeği düzenlendi. Yemeğe, Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayşegül Alkan, Eğitim-Bir-Sen Kumluca Temsilcisi Süfya Öztürk, Büro Memur Sen Kumluca Temsilcisi Hasan Oktay, Sağlık-Sen Kumluca, Finike ve Demre temsilcileri ile sağlık çalışanları ve davetliler katıldı.

        Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, Türkiye üzerinde oynanan oyunları dillendirmek istediklerini, 1950'li yıllardan bu yana neredeyse her 10 yılda bir Türkiye'nin üzerinde oyunlar oynandığını söyledi.

        Bu oyunlarda canlarıyla bedel ödeyen başbakanların sendika üyeleri olduğunu ifade eden Kuluöztürk, "1960, 1971, 1980 ihtilalleri ve 1997'de 28 Şubat sürecini yaşadık. Türkiye'nin unutamayacağı yeni dönem ise 15 Temmuz'dur. 15 Temmuz bizim için önemli bir dönüm noktasıdır. Her 10 yılda bir oynanan oyunları bilmeyen gençlerimiz var. 1980'de dünyaya gelen bir kişi bugün 36 yaşındadır. Bu kişi sadece 28 Şubat sürecini görmüştür. Bu kişi emperyalistlerin ülkemiz üzerinde oynadığı oyunları bilmiyor." açıklamasında bulundu.

        15 Temmuz'da Türkiye tarihinde hiç görülmemiş bir olay yaşandığını belirten Kuluöztürk, meclisin bombalanması, kendi halkına kurşun sıkılması, insanların üzerine tanklar sürülmesinin dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir olay oluğunu söyledi.

        Kuluöztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Bu ülke tek kalemde IMF'ye olan borcunu ödemiştir. Bunu hazmedemiyorlar. IMF'den para alamadığımızda memur maaşlarının ödenemediği günleri gördük. Bizi o günlere döndürmek istiyorlar. Bu millet 7 yıldan beri IMF'ye borcu olmadan kendi ayakları üzerinde durdu. Bunu 15 Temmuz'da FETÖ üzerinden engellemek istediler. Dün Çanakkale'de Nene Hatunlar, Şerife bacılarımız varsa, bugün de aynı şekilde kadınlarımız var. Bu ülkenin insanları özellikle kadınları ellerinde küçük bir kalem veya çivi bile bulunmaksızın tankların önüne yattı. Biz böyle yürekli bir milletin evlatları olduğumuz için gurur duyuyoruz. 15 Temmuz'da sesi çıkmayan milletler bugün çıkmışlar sizin kahramanlıklarınızla övünüyoruz diyorlar. Siz inanıyor musunuz? Ellerinden gelse bizi bir kaşık suda boğacaklar. Çanakkale ve Sakarya ile övünüyorsak bugün de 15 Temmuz'da gösterdiğimiz kahramanlıklarla övünmeliyiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler