Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Sandıklı İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

        Halk Eğitim Merkezi Mürdürü Mustafa Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede eylül ayından bu yana 64 kurs açıldığını ve bu kurslara bin 289 kişinin başvurduğunu söyledi.

        Bazı kursların tamamlandığını ifade eden Yavuz, şöyle konuştu:

        "76 kursiyer de belgelerini aldı. Merkez bünyesinde okuma yazma, çocuk gelişimi ve bakımı, giyim, nakış, makine nakışı, el nakışı, el sanatları, bağlama, gitar, bilgisayar kullanımı ve F klavye, halıcılık, ahşap boyama, Kur'an okuma ve Osmanlıca, ebru-resim, halk oyunları, yabancı diller, kolorifer ateşciliği, tarım ve hayvancılığa yönelik kurslar, kişisel ve mesleki eğitim ve diğer talepler doğrultusunda devam ediyor. İlçemizde Eylül ayından bu yana 64 kurs açtık. Bu kurslara bin 289 kişi müracaat etti. Bunların bazılarını tamamlandık. Biten kurslarda 76 kursiyer belge sahibi oldu."

        Diğer yandan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak öğrencilere yönelik gitar, bağlama, satranç, halk oyunları ve sportif etkinlik kursları açtıklarını belirten Yavuz, "Kurslarımızı sadece Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzde değil, talep edildiği halde köylerimizde de vermeye devam ediyoruz. Şimdilik Kusura ve Reşadiye köyünde dikiş nakış ve halı dokuma kurslarımız devam ediyor. Diğer köylerimizde de talepler doğrultusunda kurslarımız açılabilir." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler