Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARABÜK (AA) - Karabük Valisi Mehmet Aktaş, katı atık bertaraf tesisinin merkeze bağlı Salmanlar köyündeki eski taş ocağının bulunduğu alana yapılacağını bildirdi.

        Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, tesis için daha önce belirlenen yerle ilgili ihalenin yapıldığını, inşaatına da başlandığını ama zaman içinde söz konusu yerin bu iş için yapılmaya çok elverişli olmadığının anlaşıldığını söyledi.

        İşin başında yanlış yer tespiti yapılmış olduğunu ifade eden Aktaş, "Müteahhitle Birlik mahkemelik olmuş bu olaydan dolayı, orada kaymalar olmuş. İnşaatın yürümesine ve devam etmesine engel fiziki engeller gündeme gelmiş. Bunun yanında Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımızın da talimatlarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelen teknik ekipler, elemanlar söz konusu yerde ayrıca incelemelerde bulundular. Bu incelemeler neticesinde gördüğümüz kadarıyla buranın bu iş için çok uygun olmadığı hemen hemen kesinleşti, çok maliyetli. Yaklaşık 30 milyon olan bir maliyet söz konusu. Durum böyle olunca biz de doğal olarak alternatif yerler aramaya başladık." diye konuştu.

        Tesis için yeni yerin bulunduğunu ve çalışma başlattıklarını vurgulayan Aktaş, şöyle konuştu:

        "Burası Karabük-Zonguldak karayolunun yapımı sırasında karayollarının taş ocağı olarak kullandığı ve yol yapımından çıkan hafriyatın depolandığı bir alan. Yani burası kesinlikle bir ormanlık alan değil. Büyük miktarda hafriyatın döküldüğü, çok kuytu bir alan. Yerleşim yerlerine oldukça uzak bir alan ve Yenice'ye de en az 15 kilometre mesafedeki bir noktada bulunan bir yer. Burasıyla ilgili şu an için son karar verilmiş değil. İlgili kurumların görüşlerini biz yazılı olarak sorduk, onlardan cevaplar geliyor. Gelmeyenler de var. Ayrıca bunun yanında teknik çalışmalarda zemin etütleri yapılıyor. Çalışmalarda neticelendikten sonra son kararı vereceğiz. Ama bu saat itibariyle öngördüğümüz yer orası ve şu ana kadar çok olumsuz bir durum yok, bir aksilik olmazsa inşallah oraya yeni katı atık bertaraf tesisimizi kurmayı düşünüyoruz. Karabük'ün en önemli en güncel konusudur. Ben bu konuda bütün ilgililerin yetkililerin ve vatandaşlarımızın desteğini bekliyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler