Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin Valiliği himayesinde Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) koordinasyonunda hazırlanan "Mersin Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi" projesi kapsamında Mersin'in ekonomik ve sosyal kalkınmasında öne çıkan sektörlerin temsilcileri ve meslek odalarıyla toplantı gerçekleştirildi.

        Çukurova Kalkınma Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıda ilk olarak önceki hafta Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın himayesinde, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda ortaya çıkan bulgular anlatıldı.

        Toplantıda ayrıca Mersin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mesut Özcan tarafından yatırım, destek ve tanıtım stratejisinin amacı ve hazırlık süreci hakkında bilgi verildi.

        ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, toplantıda yaptığı konuşmada, Adana ve Mersin ili için yatırımın önündeki temel sorunları tespit etmek için bu çalışmayı başlattıklarını belirtti.

        Bu çalışmada hangi sektörleri ön plana çıkarıp, hangi hedef gruplarına yönelik nasıl tanıtımlar yapılabileceğine yönelik eylem planı ortaya koyacaklarını ifade eden Altunsu, "Yatırım destek ve tanıtım stratejisi ÇKA Yönetim Kurulu'ndan sonra yürürlüğe girecek. Dolayısıyla resmi belge niteliğinde. Çalışma, ajansın değil ilin yatırım destek ve tanıtım stratejisi ve eylem planı olacak. Bu nedenle önem arz ediyor." ifadelerini kullandı.

        Hazırlanacak bu strateji ve eylem planı ÇKA Yönetim Kurulu tarafından kabul edildikten sonra 6 ayda bir gelişmeler değerlendirilecek ve yatırım konusunun il gündeminde sürekli olarak yer alması sağlanacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler