Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Halterci Halil Mutlu, "Spor sayesinde her şeyin üstesinden geldim. Çünkü çok şey kazandım. Eksiklerimi, başarılarımla tamamladım. Pes etmemeyi öğrendim. Her şeyden önce spor, insanı insan yapan şeylerden biridir." dedi.

        Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atatürk Kongre Merkezinde öğrencilerle söyleşide bir araya gelen Mutlu, haltere ve spora dair deneyimlerini paylaştı.

        Kimilerinin sporu hobi olarak, kendisininse yaşam biçimi olarak gördüğünü vurgulayan Mutlu, "Spor sayesinde her şeyin üstesinden geldim. Çünkü çok şey kazandım. Eksiklerimi, başarılarımla tamamladım. Pes etmemeyi öğrendim. Her şeyden önce spor, insanı insan yapan şeylerden biridir." diye konuştu.

        Yarışmalarda içinde bulunduğu duygularla ilgili de katılımcıların sorularını yanıtlayan Mutlu, "Yarışmaları sınava benzetmişimdir. Gözümü kapattığım zaman dua etmişimdir. Düşünmüşümdür. En büyük duam, 'hak ettiysem benim olsun' olmuştur. Gözümü kapattığımda tek isteğim bu olmuştur. Fazlasını dilemem" ifadelerini kullandı.

        Halter sporuyla uğraşanlar için protein ağırlıklı beslenme ve düzenli uykunun son derece önemli olduğuna işaret eden Mutlu, bunun dışında özel bir besinle beslenmediğini, hayata hep pozitif bakmayı ilke edindiğini, halterle ilgilendiği yıllarda ailesine fazla zaman ayıramadığını da dile getirdi.

        Yaşamındaki en önemli yarışmanın 1994 İstanbul Dünya Şampiyonası olduğunu söyleyen Mutlu, "Dünyaya bir daha gelsem yine halterci olmak isterdim. Bir bu kadar daha başarılı olmak isterdim." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler