Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Bircan, mesajında, Dünya Engelliler Günü'nünde engellilerin ihtiyaç duydukları hizmetleri ve sosyal olanakları konusunda yapılanlar ve yapılması gerekenlerin gündeme getirildiğini belirtti.

        Dünya Engelliler Günü'nün ülkelerin gelişmesine ve ilerlemesine katkıda bulunduğunu aktaran Bircan, şunları kaydetti:

        "Engellilerin eğitim ve istihdamı konusu başta devletin en önemli görevlerinden biridir. Devlet bu konudaki çalışmaları artırmalıdır. Engelli çalıştırma zorunluluklarını iyi denetlemelidir. Özel sektörün bu konudaki bilinçlenmesi için gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Ülkemizin hedefi çağdaşlık olduğu için, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak, engelli yurttaşlarının sorunlarına çözüm üretmek, onların yaşam ve sosyal kalitelerini artıracak çeşitli olanaklar sunmak durumundadır. Mutlu bir toplum için tüm bireylerin huzuru gerekir. Bugün amacımız, sosyo-kültürel sorunları bulunan, kimi hizmetlere ulaşamayan ya da ulaşmakta zorlanan engellilerimizin toplumsal yaşama etkin kalıtımlarını sağlamaktır.

        Engelleri devlet ve toplum olarak kaldırmalıyız. Yaşamın birçok alanlarında, engelli yurttaşlarımızın gereksinimlerine göre düzenlemelerin yapılması, çağdaş kentlerin, sokakların, yapıların, toplu taşım araçlarının, engellilerin kullanımına uygun olarak düzenlenmesi, engelli yurttaşlarımızın haklı beklentilerine yanıt olacaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler