Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Beyşehir'de Yabancılar Geçici Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Suriyeli bir grup öğrenci, Belediye Başkanı Murat Özaltun'u ziyaret etti.

        Beyşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Parlakkaya, ziyarette, merkezde yaşları 9-16 olan 90 Suriyeli öğrenciye eğitim verildiğini söyledi.

        Bu çocukların tamamının okuma-yazma ve Türkçe dil eğitimi aldığını aktaran Parlakkaya, öğrencilerin burada aldıkları eğitimin ardından gelecek yıl ikamet ettikleri mahallelerdeki okullarda eğitime devam edeceği bilgisini verdi.

        Özaltun da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Suriyeli çocukların Beyşehir'deki geçici eğitim merkezinde Türkçe öğrenerek eğitim almasını çok önemsediklerini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler