Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında bugüne kadar 3 bin 217 kişi hakkında adli, 2 bin 281 kişi hakkında da idari işlem yapıldığı bildirildi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'daki FETÖ/PDY terör örgütüne mensup bir kısım askerin başlattığı hain darbe teşebbüsü nedeniyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaların devam ettiği belirtildi.

        Söz konusu soruşturmalar kapsamda Antalya'da bin 153 kişinin tutuklandığı, 27 kişinin ise gözaltında tutulduğu ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

        "Soruşturma kapsamında aranan 493 şahıs firarda bulunmaktadır. 928’ü adli kontrol şartıyla olmak üzere bin 421 kişi serbest bırakılmıştır. Ayrıca 561 kişi görevden açıkta, bin 475 kişinin ise ihraç/ iş akdi fesih edilmiş, 21 kişi emekliliğe sevk edilmiş, 224 kişi göreve iade edilmiştir. Toplam adli işlem sayısı 3 bin 217, idari işlem sayısı ise 2 bin 281'dir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler