Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin'de temel eğitimlerini tamamlayan 365. kısa dönem 120 er, düzenlenen törenle yemin etti.

        Edip Buran Spor Salonu'nda düzenlenen yemin töreninde ilk olarak saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Acemi erler adına Murat Aslan'ın konuşmasının ardından acemi askerler, Türk bayrakları ve silahların üzerine ellerini koyarak yemin etti.

        Mersin Valisi Özdemir Çakacak, yaptığı konuşmada, vatana hizmetin anayasada her Türk'ün hakkı ve ödevi olarak tanımlandığını belirtti.

        15 Temmuz gecesi silahlı kuvvetlerin içerisine gizlenen hainlerin milletin birliğine ve devletin bekasına kastetmeye yeltendiklerini anımsatan Çakacak, şöyle devam etti:

        "Ancak bu hainler en sert cevabı silahlı kuvvetlerimizin kahraman askerlerinden, kahraman polislerimizden ve yüce milletimizin değerli evlatlarından almışlardır. Aziz milletimiz 7'den 70'ine, kadınından erkeğine meydanlara çıkarak bu hainlerin gasbettikleri silahların önüne bedenlerini siper etmişlerdir. Tarihte defalarca kez kanıtladığımız gibi 15 Temmuz gecesi de milletimizin kardeşliğini, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi hedef alan bu hainler amaçlarına asla ulaşamayacaklarını bir kez daha en güçlü şekilde kanıtladık."

        Mersin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hüseyin Kanat da anne ve babaların evlatlarının kutsal yemin töreninde bulundukları için büyük güç ve moral kaynağı olduğunu belirtti.

        Tarihi zaferler ve kahramanlıklarla dolu Türk ulusunun ferdi olarak bu yemine hayat boyu bağlı kalmanın her asker için vazgeçilmez bir zorunluluk olduğunu ifade eden Kanat, "Askerler ant içerek kendilerine yeni bir yaşam tarzı seçti. Bu yaşam tarzının özelliği feragat, fedakarlık, cesaret ve disiplindir. Bu kısa eğitim süresinde askerliğin temel esaslarını ve yüzlerce yıllık geleneklerimizi öğrendiniz. Temel eğitimde öğrendiğiniz bu esaslar bundan sonraki eğitiminiz ve askerlik yaşantınız için rehber olacaktır." dedi.

        Törenin ardından aileleriyle buluşan askerler ve aileleri gözyaşlarına hakim olamadı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler