Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSMANİYE (AA) - Kadirli'de lise öğrencileri tarafından kuşların kış aylarında üşümemesi amacıyla ahşaptan yapılan "Kış Evleri" ağaçlara asıldı.

        Kadirli Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğünün destekleriyle kuş yuvası yapan öğrenciler, düzenlenen törenle yaptıkları yuvaları Şehit Osman Yurdusev Parkı'ndaki ağaçlara yerleştirdi.

        Özel Çukurova Lisesi Müdürü Uğraş Kurt, yaptığı açıklamada, öğrencilerin hazırladığı "Bu kış, kuşlar üşümeyecek" projesiyle amaçlarının sadece kuş yuvası yapmak değil aynı zamanda toplumsal bir farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

        İlk kuş yuvasını ağaca yerleştiren Belediye Başkanı Ömer Tarhan ise öğrencilerin örnek bir çalışmaya imza attığını belirterek, projede emeği geçen öğrencileri tebrik etti.

        Öğrencilerden Bilge Kağan Kekilli ve Fatma Özdoğan da her canlı gibi kuşların da yaşama hakkı olduğunu ve doğanın en güzel değerlerinden kuşların kış aylarında sıcak bir yuvası olmasını istediklerini belirttiler.

        Ahşaptan yaptıkları kuş yuvalarını insan, hayvan ve değişik şekillere boyayan öğrenciler, kuşlar için yiyecek de bıraktıkları yuvaları, öğretmen ve okul görevlilerinin yardımıyla ilçe genelinde belirledikleri ağaçların dallarına taktı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler