Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Manisa'da, Sureyi'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırılan kınandı.

        Şehzadeler ilçesi Hatuniye Cami'de Cuma namazı sonrası Halep'teki saldırılarda hayatını kaybeden siviller için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazı, Hatuniye Cami İmam Hatibi Hayrettin Çoban kıldırdı.

        Cenaze namazına Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

        Namaz sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Ülkü Ocakları Manisa İl Başkanı Murat Yörük, "Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Türkiye genelinde yapmış olduğu etkinlik olarak Halep’te şehit olan Türkmen soydaşlarımız için gıyabi cenaze namazı kıldık." dedi.

        Sözün bittiği yerde olunduğunu söyleyen Yörük, "Bir buçuk milyon soydaşımızın yaşadığı Halep'te yaklaşık bine yakın şehidimiz, iki binin üzerinde yaralımız var. Dünya buna sessiz kalmaya devam ediyor. Ülkücü, milliyetçi Türk gençliği olarak bugüne kadar hep onların yanında olduk, yarın da yanlarında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

        Manisa Sivil Dayanışma Platformu'nun (MASİDAP) destek verdiği Anadolu Öğrenci Birliği tarafından "Halep'e Ses Ver" sloganıyla basın açıklaması yapıldı.

        Grup adına açıklama yapan Mustafa Üzümcü, DEAŞ, PYD ve PKK'nın kukla olduklarını, emperyalist güçlerin katilleri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

        "Bu şer ittifakı Halep'i insansızlaştırarak zafer elde edebileceklerinin farkına varmışçasına bir soykırım gerçekleştiriyor. Halep'te 15 Kasım'dan bu yana rejim ve müttefikleri tarafından 2 binden fazla hava saldırısı 7 binden fazla top atışı yapıldı. Yaşananlar karşısında kulakları sağır eden bir sessizlikle karşı karşıyayız. Halepli kardeşlerimizi ağır bombardımanlar sistematik katliamlar kadar insanların sessizliği de yaralıyor. Batının ve işbirlikçilerinin insafsız ama bilinçli sessizliklerini anlamlandırabiliyoruz. Onlar kimliklerinin ve düşmanlıklarının gereğini yapıyorlar."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler