Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Vali Münir Karaloğlu, Sakatlar Derneği Şube Başkanı Mehmet Karavural ve Aktif Engelliler Derneği Başkanı Nurdan Özsoy'u kabul etti.

        Ziyarette konuşan Vali Karaloğlu, günümüzde çağdaşlık ölçütünün engellilerin erişim kolaylığı olduğuna dikkati çekerek, "3 Aralık bir kutlama değil, dünyada farkındalığı artırma günü. Aslında her insan bir engelli adayı öyle bakmak lazım. Önce gönüllerdeki engeli kaldırmak lazım. Dünyada yaşamın önündeki bütün engelleri kaldırmak lazım. Maalesef bir taraftan da her gün yüzlerce, binlerce insan savaşlarda engelli oluyor." dedi.

        Engelliler konusunda son 10 yılda önemli gelişmeler olduğunu ifade eden Karaloğlu, engelli vatandaşların sorunlarının çözümü noktasında iyi yolda olunduğunu belirtti.

        Karaloğlu, "2005 yılında engelliler yasasının çıkmasıyla beraber toplumun algısında da ciddi manada bir düzelme var. Devletin, hükümetin engellilere sağladığı geçmişte olmayan evde bakım hizmetleri, eğitim, istihdam alanlarında ciddi imkanlar söz konusu." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler