Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Kavak Özgüven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi eğitmen ve öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci'yi ziyaret etti.

        Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette Kaymakam Şekerci, öğrencilere çeşitli ikramlarda bulundu.

        Şekerci, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, engelliliğin sadece engellileri ve ailelerini değil, toplumun tümünü ilgilendiren toplumsal bir konu olduğunu söyledi.

        Her vatandaşın bir engelli adayı olduğunu vurgulayan Şekerci, şöyle konuştu:

        "Yaşantımızın akışı kontrolümüz altında değildir. Herkes engelli olma potansiyeline sahiptir. Bu sorun, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar ele alınması gereken bir konudur. Diğer bir deyişle toplumumuza düşen en büyük vazife, engelli vatandaşlarımızın hiçbir engele takılmadan hayatlarını idare ettirebilmelerini sağlamaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler