Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "472 bin bakıma muhtaç insanımıza evde bakım hizmeti veriyoruz. Bu gerçekten muazzam bir hizmet. Çok büyük maliyetler getiriyor bütçemize ama biz bunun bereket getirdiğine inanıyoruz. Bu insanlarımızın duasıyla da ülkemizin birçok badireyi de atlattığına inanıyoruz." dedi.

        Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler dolayısıyla, Bingöl 6. Nokta Körler Derneği'ni ziyaret ederek, Dernek Başkanı Mücahit Korkutata'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

        Cevdet Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, engellilere olan ilgilerinin bugüne özel olmadığını belirterek, engellilerin her gün hatırlanması gerektiğini, engelli sorunlarının gündeme gelmesi açısından da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün faydalı birgün olduğunu vurguladı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın engelliler konusunda devrim niteliğindeki değişikliklere öncülük yaptığını kaydeden Yılmaz, "2005 yılında biz bir engelliler kanunu çıkardık. O kanunda adeta bir devrim oldu. Daha önce engellilerin hakkı, hukuku çok daha zayıf vaziyetteydi. Buna liderlik yapan Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a, hükümetimize, milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

        - "Engellilere hizmet bütçeye bereket"

        Yılmaz, her bütçe çalışmasında engelli vatandaşların haklarını korumak için maksimum düzeyde fedakarlık yapıldığını aktardı.

        AK Parti iktidarlarında en fazla gelişme gösteren alanlardan birinin engellilerin eğitimi olduğuna işaret eden Yılmaz, şunları söyledi:

        "Eğitim olmadan hiçbir şey olmuyor. Ne sosyal hayata katılabiliyorsun, ne istihdamla ilgili imkanları değerlendirebiliyorsunuz. Şu anda özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerimizde 2014-2015 rakamlarına göre 350 bin öğrencimiz eğitim görüyor. Normal eğitim kurumlarımızda yine 300 bine yakın engelli kardeşimiz eğitim alıyor. Bu gerçekten çok önemli. Nisan 2016 itibariyle 472 bin bakıma muhtaç insanımıza evde bakım hizmeti veriyoruz. Bu gerçekten muazzam bir hizmet. Çok büyük maliyetler getiriyor bütçemize ama biz bunun bereket getirdiğine inanıyoruz. Bu insanlarımızın duasıyla da ülkemizin birçok badireyi de atlattığına inanıyoruz."

        Yılmaz, eğitim ve evde bakım hizmeti dışında engellilerin kamuda istihdam edilmesi konusuna da önem verildiğini anımsatarak, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılında kamuda çalışan engelli sayınının sadece 5 bin 777 olduğunu, son istatistiklere göre, bu sayının 43 bin 151'e yükseldiğini aktardı.

        - "Sosyal devlet kağıt üzerinde bir şeydi"

        Engellilerin erişebilirlik meselesini çözmek için gayret gösterdiklerine işaret eden Cevdet Yılmaz, bunun için gerek yerel yönetimler gerekse, merkezi idare olarak her türlü fedakarlığı yaptıklarını vurguladı.

        Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Ulaşım araçlarında standartlardan tutun kaldırımlara, bina giriş çıkışlarına varıncaya kadar engelli kardeşlerimizin hayata katılımını kolaylaştırıcı yatırımları destekliyoruz. Bu aslında bir ülkenin gelişmişliğinin de göstergesi. Gerçek anlamda gelişmiş bir ülke engellisine, yaşlısına sahip çıkan bir ülkedir. Sosyal devletin gereği de budur. Geçmişte sosyal devlet kağıt üzerinde bir şeydi. Sosyal devlet diye lafını ediyorlardı ama gerçek hayatta sosyal devleti göremiyorduk. Bu son 15 yılda sosyal devlet bir kelime olmaktan, yazılı bir kavramdan çıkıp hayatımıza girdi. Hayatın her alanında sosyal devlet artık hisseder hale geldi."

        Cevdet Yılmaz, "Sosyal devlet demek aynı zamanda gelişmiş, kalkınmış devlet demek" diyerek, her zaman "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışı içinde hareket ettiklerini, engellilere yapılan hizmetlerin de insan odaklı kalkınma anlayışının bir yansıması olduğuna işaret etti.

        Konuşmasının sonunda bütün toplumun engelliler gününü kutlayan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Gönüllerdeki, zihinlerdeki ön yargılar, engeller kalktığı sürece dünya çok daha yaşanabilir olacaktır. Hepimiz engelli olabiliriz, şu anda engelli olmayanların başlarına bir kaza gelebilir, engelli hale gelebilirler. Önemli olan toplum olarak engellilerimize sahip çıkmaktır. Asıl engel kalplerde, zihinlerde olan engeldir, diğer bütün engeller aşılabilir. Önemli olan gönüllerde engel kalmamasıdır."

        Ziyarete, Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler