Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Süleymanpaşa Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Engelsiz Yaşam Korosu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla konser verdi.

        Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi'nde düzenlenen konserde konuşan Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü, engelli vatandaşların fark edilmesi ve toplumdan dışlanmaması gerektiğini belirtti.

        Türüdü, şunları kaydetti:

        "Bizler, sizin kavgalı olduğunuz komşunuz, konuşmadığınız akrabanız, ayrıldığınız sevgiliniz değiliz ki anlayalım bunu neden yaptığınızı. Gerçek şu ki bizler varız. Azımsanmayacak bir çoğunluğuz, eşit hak ve özgürlükler çerçevesinde, sadece hep birlikte yaşamak istiyoruz. Lütfen yok saymayın, lütfen görmezden gelmeyin, bizi anlayın, bizi fark edin, bizi duyun, bizi görün."

        Daha sonra engelli bireylerin de bulunduğu koro, Türk Sanat Müziğinin beğenilen eserlerini seslendirdi.

        Konsere, Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan, Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler