Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Bingöl'de, bazı sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu platform, Suriye'nin Halep kentindeki sivillere yönelik saldırıları kınadı.

        Genç Caddesi Saat Kulesi önünde bir araya gelen Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu üyeleri adına açıklama yapan Yusuf Boğatekin, Suriye’de her gün onlarca insanın ağır bombardımanla katledildiğini söyledi.

        Halep’i kuşatan küresel ve yerel zorbaların zulümlerini artırdığını; yaşlı, çocuk, kadın ve genç demeden mazlum Halep halkına ölüm yağdırdığını belirten Boğatekin, şunları kaydetti:

        "Bütün dünyanın gözü önünde Halep yok oluyor. 15 Kasım’dan bu yana Halep’te katledilenlerin sayısı 700’ü aşmış bulunmakta ve 2 bin 500’den fazla insan da yaralanmış vaziyettedir. Kenti son haftalarda kuşatan Rusya, İran ve Esed’in katil çeteleri ve gözü dönmüş şebbihaları kontrolü ele geçirmek için gece gündüz demeden saldırılarına devam etmektedirler. Bugün bu ağır saldırılar altında kalan 300 bin sivil, en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak hale gelmiş ve ölüm ve açlıkla pençeleşmektedir. Bu katliamlara sessiz kalmak vahşete ortak olmaktır."

        Konuşmanın ardından dua edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler