Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Ahlat ilçesinde "Genç çiftçi projesi" kapsamında 22 çiftçiye 6 adet düve hibesi yapıldı.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016 yılında başlatılan ve üç yıl sürecek olan Genç Çiftçi Hibe programı kapsamında, Ahlat'ta 27 genç çiftçinin projesi kabul edildi.

        Bakanlık tarafından ilçeye gönderilen büyükbaş hayvanlar, Ahlat'ta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından 22 çiftçiye 6 düve şeklinde dağıtıldı.

        Dağıtımda konuşan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, "Genç çiftçiler projesi tarım bakanlığımızın önemli projelerinden bir tanesi. Gıda sektörü çok önemli bir sektör. Çünkü bu gıda sektörünün hilesi direkt insan sağlığına etki ediyor. Özellikle son zamanlarda GDO'lu gıdalar nedeniyle insan sağlığı son derece kötü etkilenmektedir. Bu münasebetle ithal gıda ürünleri yerine kendi ürettiğimiz tarım ürünleri, kendi yetiştirdiğimiz hayvanlardan elde edilen et ürünleri ile çocuklarımızı beslememiz lazım. Bu, çocuklarımızın ve gelecek nesillerimizin sağlığı açısından çok önemlidir. Bu kapsamda Tarım Bakanlığımızın bu önemli projesiyle ilçemizde 11 köyümüzde 22 çiftçimize bugün bu hayvanların dağıtımını yapacağız."dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler