Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesine borcu bulunan 7 bin 61 kişi, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanundan yararlandı.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, eylülde başlayan ve 25 Kasım'da sona eren "Vergi Affı Kanunu"nda Büyükşehir Belediyesine borcu bulunan 7 bin 61 mükellef, 6 milyon 216 bin 277 liralık borcunu yapılandırdı.

        Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen işlemler çerçevesinde, vergi affından faydalananlar büyük avantaj sağladı.

        Borçlarını yeniden yapılandıran mükellefler, 30 Haziran 2016 tarihi öncesine dayanan vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamlarından kurtularak, asıl borçlarını indirimli peşin veya 36 aya kadar taksitle ödeme imkanı buldu.

        Büyükşehir statüsü ile emlak ve çevre temizlik vergilerinin yanı sıra sıra birçok vergi merkez ilçe belediyelerine geçtiği için Malatya Büyükşehir Belediyesinin alacakları ağırlıklı olarak 2014 yılı öncesini kapsadı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler