Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum Valiliği, Byükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla "Engel Siz Olmayın" programı düzenlendi.

        Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Yakutiye Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 79 milyon nüfusu ile dimdik ayakta duran ve İslam dünyasının umut kaynağı olan bir ülke olduğunu söyledi.

        Türkiye’nin spor alanında sağlıklı vatandaşlarının yanı sıra engelli vatandaşlar için de son yıllarda büyük bir atılım yaparak spor imkanları yarattığını ifade eden Azizoğlu, şöyle konuştu:

        "Yılın 12 ayı engelli sporcularımızın ve gençlerimizin kendi hünerlerini sergilemeleri için çalışmalar yapıyoruz. Bugün Erzurum'da yaptığımız proje de örnek bir faaliyettir. Eğer bu bölgede hizmet, huzur ve barış istiyorsak, hepimiz Türkiye'nin menfaatleri için çalışmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir ülke olmasını istiyoruz çünkü bu İslam dünyası için çok önemli. İslam dünyasında yardıma muhtaç ve darda kalan insanların tek sığındıkları coğrafya Anadolu ve Türkiye'dir. Dünyanın hiçbir ülkesi Türkiye dışında Müslümanlara yardım ve destekte bulunmuyor.”

        Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ise belediye olarak rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında sağlık, kültür ve spor gibi sosyal faaliyetlerde bulunduklarını ve faaliyetleri desteklediklerini belirtti.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de engelli vatandaşlara, engelli olmaları hissiyatını vermekten çok, başkalarına yardım eder konuma gelmeleri konusunda onlara hep güven verdiklerini söyledi.

        Etkinlikte açılış konuşmalarının ardından gösteri müsabakaları yapıldı.

        Katılımcıların ilgiyle izlediği program sonunda yurt içi ve yurt dışında düzenlenen müsabakalarda madalya kazanan sporculara ödüleri verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler