Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - AK Parti Denizli Milletvekili, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, başörtülü kadınların seçilme hakkından 80 yıl boyunca yararlanamadığını, AK Parti'nin kararlı ve güçlü mücadelesi ile bunun son bulduğunu belirtti.

        Ramazanoğlu, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 82. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, AK Parti iktidarı döneminde Türk kadınının daha güçlü olduğunu belirtti.

        Türk kadınına 1934'te verilen seçme ve seçilme hakkının bir boyutuyla uzun yıllar eksik kaldığının altını çizen Ramazanoğlu, "Başörtülü kadınlar seçilme hakkından 80 yıl boyunca yararlanamadı, belediye meclisleri ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yer alamadı. Demokrasinin ve insan haklarının özüyle çelişen bu durum AK Parti'nin kararlı ve güçlü mücadelesi ile son bulmuştur." ifadesini kullandı.

        AK Parti'nin, iktidara geldiği 2002 yılından bu yana kadınların toplumda daha etkin yer alabilmeleri için 'devrim' niteliğinde düzenlemeler gerçekleştirdiğini vurgulayan Ramazanoğlu, şu ifadelere yer verdi:

        "Anayasa'da kadınlara yönelik "pozitif ayrımcılık" ilkesinin yer almasına öncülük ettik. Çeşitli kanunlarda ve çalışma hayatında yaptığımız önemli değişikliklerle kadınların toplum hayatındaki konumlarını daha da güçlendirdik. Demokrasinin önündeki engelleri kaldırarak, kadın-erkek güç birliğiyle 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyeceğiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler