Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - İçişleri Bakanlığından, operasyonlarda 28 Kasım'dan beri 61 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

        Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yurt genelinde yürütülen operasyonlarda son bir haftada 23'ü ölü,12'si sağ olmak üzere 35, uçak, insansız hava aracı (İHA) ve insanlı keşif uçağı (İKU) gibi hava unsurlarınca yapılan operasyonlarda da 26 terörist etkisiz hale getirildi.

        Jandarma özel harekat ve komando birliklerince gerçekleştirilen 254 operasyonda, teröristlerce tuzaklanan 15 el yapımı patlayıcı ve mayın ile 22 sığınak ve barınak imha edildi.

        Güvenlik tedbirleri ve operasyonlarla iki bombalı araç saldırısı engellenirken, bir kilogram TNT patlayıcı, 4 bin 700 kilogramlık patlayıcı madde, 46'sı ağır ve uzun namlulu olmak üzere 115 silah ve patlayıcı ele geçirildi.

        Operasyonlarda terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları öne sürülen 220 kişi gözaltına alındı.

        Öte yandan, terörün finansmanının engellenmesine yönelik uyuşturucu operasyonlarında 2 kilogram eroin, 2 ton 231 kilogram esrar, 919 uyuşturucu hap, 3 kilogram sentetik kannabinoid, 20 kök kenevir ile 1 milyon 399 bin 811 kaçak sigara ve 51 ton 135 litre akaryakıt ele geçirilirken, 805 kişi yakalandı.

        - Düzensiz göçle mücadele

        Düzensiz göçle mücadele kapsamında 59'u Sahil Güvenlik Komutanlığınca olmak üzere bin 281 göçmen yakalanırken, kaçak geçişlere aracılık ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 43 organizatörden 19'u tutuklandı.

        Ayrıca, yabancı teröristlere yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 38 DEAŞ üyesinden 21'i cezaevine gönderildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler