Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, şehrin atık sularının arıtma tesislerinde doğaya zararsız ve tarımsal sulamaya uygun hale getirildiğini bildirdi.

        Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, şehrin birçok noktasında, içerisinde en ileri teknolojileri barındıran atıksu arıtma tesisleri inşa ettiklerini belirtti.

        Şehrin atık sularının bu tesislerde toplanarak fiziksel ve biyolojik arıtma işlemlerinden geçirildiğini, böylece yüzde 90'ın üzerinde verimlilikle doğaya temiz su deşarj edildiğini aktaran Keleş, şunları kaydetti:

        "Şehrin atık suları atıksu arıtma tesislerinde doğaya zararsız ve tarımsal sulamaya uygun hale getiriliyor. Suyun içerisinde fiziksel ve kimyasal parametreler var. En önemli parametrelerden biri olan askıda katı madde değeri girişte 300 mg/L civarındayken, fiziksel ve biyolojik arıtma işlemlerinden sonra çıkışta 7-8 mg/L olan normal standartların çok çok altına düşüyor. Bu değerler çıkış suyunun tarımsal faaliyetlerde kullanımı için çok uygun. Karaman, Geyve, Karasu, Akyazı Atıksu Arıtma Tesisleri ve kanalizasyon ağlarıyla en önemli içme suyu kaynağımız olan Sapanca Gölümüzü, nehirlerimizi ve denizimizi koruyoruz. Son derece modern ve en ileri teknolojiye sahip atık su arıtma tesisleriyle ilçemizin doğal güzellikleri de bize emanet."

        Rüstem Keleş, şehrin altyapı ve çevre konusuna büyük önem verdiklerini ifade ederek, hayata geçirilen projelerin, vatandaşların musluklarına ulaştırılan kaliteli içme suyu ve mavi bayrakla ödüllendirilen sahillerin bunun en büyük göstergesi olduğunu, bundan sonra da yeni projelerle şehri ve doğal güzelliklerini en güzel şekilde korumaya devam edeceklerini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler