Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

        Hükümet Konağı önündeki törende, Türk Kadınlar Birliği Malkara Şube Başkanı Başkanı Belma Özsoy'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

        Özsoy, burada yaptığı konuşmada, 5 Aralık'ın Türk kadınının onur günü olduğunu söyledi.

        Şahitliği kabul edilmeyen söz hakkı olmayan kadınlara, Mustafa Kemal Atatürk'ün 5 Aralık 1934'te, hem seçme hem de seçilme hakkını çağdaş denilen çok ülkeden önce tanıdığını ifade eden Özsoy, "Yıl 1934, 'bir toplumda bir cinsi diğerinden ayrı tutarsanız ilerlemeniz mümkün olmaz.' diyen o büyük lider, çağdaş demokratik ve laik bir Türk toplumu olmak istiyorsanız eşit olacaksınız demiştir. Bir kadınlar sosyal ve kültürel alanda eğitimde kültürde hukukta aile içinde çalışma hayatında toplumsal yaşamda ve siyasette eşit haklara sahip olursak sağlıklı uygar nesiller yetiştiririz." dedi.

        Yapılan konuşmanın ardından Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul tarafından törene katılan tüm kadınlara plaket takdim etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler