Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Ereğli ilçesinde Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli öğrenciler gösteriler sundu.

        Ereğli Özel Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, eğitim merkezi öğrencilerince halk oyunları gösterisi sunuldu ve koro tarafından türküler seslendirildi.

        Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, etkinlikte yaptığı konuşmada, engellilerin sorunlarının çözümüne katkı sağlamak için çaba harcadıklarını söyledi.

        Belediye tarafından engellilere yönelik çeşitli sosyal projeler hayata geçirildiğini ifade eden Uysal, "Ereğli Belediyesi olarak engellilerimizin her zaman yanındayız. Onların yaşamlarını kolaylaştırabilmek, engellerini ortadan kaldırabilmek için mücadelemize devam edeceğiz." dedi.

        Özel Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ziya Babalı da engelliliğin bir yazgı olmadığını, geliştirilecek sosyal politikalar ve önleyici uygulamalar ile hayattaki engelliliğin önlenebileceğini belirterek, şunları kaydetti:

        "Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil ailelerinin çevrelerinin toplumun kısacası tüm insanlığın ortak sorunudur. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulması ile mümkündür."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler