Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BANGKOK (AA) - Tayland'ın yeni Kralı Maha Vajiralongkorn danışma konseyine üç yeni isim atadı.

        Tayland Kraliyet Ofisinden yapılan açıklamada, Kral Vajiralongkorn'un Kraliyet Danışma Konseyi için üç yeni isim belirlediği, bu kişiler arasında, eski bir komutan ile cunta yönetiminde adalet ve eğitim bakanları olan iki yetkilinin bulunduğu belirtildi.

        Bu arada danışma konseyinde, 13 Ekim'de ölen eski Kral Bhumibol Adulyadej'in döneminden kalan 8 yetkilinin görevlerine devam edeceği kaydedildi.

        Maha Vajiralongkorn, 1972 yılında prens ilan edilmişti. Geleneklere uygun olarak 1978 yılında Budist tapınağında bir dönem inzivaya çekilen prens, daha sonra Kraliyet Hava Kuvvetleri ve Donanmasında görev yapmıştı.

        Tayland'da 70 yıldır tahtta bulunan Kral Bhumibol Adulyadej, 13 Ekim'de akciğer enfeksiyonu ve böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler