Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesinde kömür taşıma bandının bir bölümü çöktü.

        Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maden ocağından çıkarılan kömürü yıkama işlemi için taşıyan bandın bir bölümünün çöktüğünü söyledi.

        Yaklaşık 35 kişinin çalıştığı kömür bandındaki çökmenin öğle saatlerinde olması dolayısıyla can kaybı ya da yaralanma meydana gelmediğine dikkati çeken Eşitmez, şunları kaydetti:

        "Kömür bandı dediğimiz yer, demir aksam üzerine kuruluydu. Yaklaşık 60 yıllık bir yapı. Metal yorgunluğundan dolayı bandın 30 metrelik bölümünde çökme yaşandı. Allah'a şükür, can kaybı yok. Çöküntünün öğle tatiline denk gelmesi mucize diyebiliriz. Çöküntü olan bölgede gerekli güvenlik önlemleri alındı. Kurum yetkilileri incelemede bulundu.

        Üretim aynı şekilde devam edecek. Herhangi bir aksaklık yaşanmayacak."

        Eşitmez, hasarın kısa sürede giderilmesi için çalışmalara başlanacağını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler