Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun'da ana sınıfı öğrencileri engellilerle ilgili farkındalık oluşturmak için işaret diliyle "Sev Kardeşim" şarkısına klip çekti.

        Atakum ilçesi Fahrettin Ulusoy İlkokulu ana sınıfı öğretmeni İlknur Polat Çıldır, işitme engelliler başta olmak üzere engellilerin yaşadığı zorluklara dikkati çekerek toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla "Sev kardeşim" şarkısına işaret diliyle çekilen klipte küçük öğrenci, öğretmen ve idarecilerin hep birlikte rol aldığını söyledi.

        AA muhabirine yaptığı açıklamada, herkesin birer engelli adayı olduğunu hatırlan Çıldır, "Engellilerin gözüyle bakabilmek amacıyla etkinlik gerçekleştirdik. Engellilerimizin yaşadığı sıkıntıları anlamaya çalıştık. Bu tür etkinlikleri sürdürmeyi istiyoruz. Bu etkinlik kapsamında hem öğretmenler hem de öğrencilerimiz işaret dilini biraz olsun öğrenmiş olduk." dedi.

        Çektikleri kliple işitme engelliler başta olmak üzere tüm engellilerin sesi olmak istediklerini dile getiren Çıldır, "Klipte öğrencilerimizin yanı sıra idarecilerimiz, öğretmenler, bakıcı anneler olmak üzere 50 kişi rol aldı." diye konuştu.

        Klipte de rol alan okulun müdür yardımcısı İsmail Ustaosmanoğlu da, kliple engellilerin toplumun bir parçası olduğunu hatırlatmak istediklerini aktararak, böylece çocuklara da küçük yaşta engellilerle ilgili bilinç kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti.

        Anasınıfı öğrencisi Beren Dilara Kaya ise işaret diliyle oynadıkları klipte hem eğlendiklerini hem de engellilerin sorunlarına dikkati çektiklerini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler