Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Yusuf Al-Useymim ile İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) heyetinin gerçekleştirdiği çalışma toplantısında, 3 Eylül'ün İİT Gençlik Günü ilan edilmesi kararlaştırıldı.

        İKGF-Dİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 4-5 Aralık tarihlerinde Cidde’de gerçekleştirilen 2. İslam İşbirliği Teşkilatı Kurumları Koordinasyon toplantısı kapsamında İİT Genel Sekreteri Useymim, İKGF-Dİ Başkanı Büyükelçi Elşad İskandarov başkanlığındaki İstanbul merkezli İKGF-Dİ heyetiyle bir araya geldi.

        Useymim toplantıda İKGF-Dİ’nin İslam gençliğinin gelişmesi ve kalkınması amacıyla gerçekleştirildiği faaliyetleri büyük takdirle yakından takip ettiğini ifade etti.

        3. İİT Gençlik ve Spor Bakanları Konferansı'nda alınan kararla, İKGF-Dİ’ye Gençlik ve Spor Bakanları Daimi Sekretaryası görevinin verilmesi dolayısıyla Başkan İskandarov’u tebrik eden Useymim, görev süresi boyunca her türlü desteği sağlayacağını da belirtti.

        İskandarov da İİT Genel Sekreteri seçilen Useymim’i tebrik ederek kendisine 3.Gençlik Spor Bakanları Konferansında alınan kararların uygulamaya geçmesi amacıyla hazırlanan planları sundu.

        Görüşmeler sonucunda 3 Eylül tarihinin İİT Gençlik Günü ilan edilmesi yönünde mutabakat sağlandı.

        -İKGF-Dİ'nin kuruluşu

        İKGF-Dİ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in himaye ve desteğinde 3 Eylül 2006 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen açılış töreniyle kuruldu.

        İKGF-Dİ'nin kurulduğu gün olma özelliğini taşıyan 3 Eylül'ün "İİT Gençlik Günü" ilan edilmesi kararı, İİT Dışişleri Bakanları konferansında kabul edilmesi halinde yürürlüğe girecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler