Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ekim ayında bir önceki yıla göre yüzde 2 artış gösteren sanayi üretiminin moral verdiğini belirterek, bundan sonraki aylarda da üretim artışının süreceğini tahmin ettiklerini ifade etti.

        Zeytinoğlu, yazılı açıklamasında, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2 arttığını hatırlattı.

        Sanayi üretiminin bir önceki aya göre de yüzde 3,7 artış gösterdiğine dikkati çeken Zeytinoğlu, "Geçen ay gerek ülkemizde gerekse çevremizde yaşanan gelişmelerin etkisiyle üretimde ciddi bir düşüş olmuştu. Son çeyrekte sanayi üretiminde toparlanma beklediğimizi daha önce açıklamıştık. Sanayi üretimindeki bu artış bizlere moral verdi. Bundan sonraki aylarda da üretim artışının süreceğini tahmin ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        KSO Başkanı Zeytinoğlu, yatırımlar açısından önemli olan sermaye malı üretiminin yıllık yüzde 3,6 arttığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Yatırımların işareti olan sermaye malı üretiminin toparlandığını memnuniyetle görüyoruz. Geçen ay bu kalemde yüzde 2,3 gerileme söz konusuydu. Hükümetimizin yapısal reformlarla yatırım ortamını iyileştirmek ve finansmana erişimi kolaylaştırmak için aldığı tedbirlerin önümüzdeki dönem etkisini daha çok göreceğimizi düşünüyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler