Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NİĞDE (AA) - Çamardı ilçesinde Şehit Muttalip Soylu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Halep'teki zulme dikkati çekmek için okulun bahçesinde bir araya gelerek, bedenleriyle "Halep" yazdı.

        Öğrenci temsilcisi Osman Yahya Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 98 öğrenciyle okulun bahçesinde "Halep" yazdıklarını belirtti.

        Halep'te akan kanın durması, vicdanlarda körelmeye yüz tutmuş insanlığı yeniden canlandırabilmek, feryat eden çocukların acısını dindirmek, farkındalık oluşturabilmek için böyle bir etkinlik yaptıklarını aktaran Uğur, "Gözümüzün önünde her geçen gün yanan, yıkılan, yok olan Halep'e dikkat çekebilmek için bu etkinliği gerçekleştirdik." dedi.

        Okulun müdürü Abdulgani Özkan da öğrenci temsilcisi öncülüğünde öğrenci ve meslektaşlarının dünya Müslümanlarının maruz kaldığı zulme sessiz kalmamalarına sevindiğini ifade ederek, "Dünya Müslümanlarının sesi olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın izinden giden ve darda kalan Müslümanlara, çaresizlere çare olmaya çalışan öğrencilerimden Allah razı olsun. İnşallah yapmış oldukları bu duyarlılık tüm dünyaya örnek olur." diye konuştu.

        Okulda yardım kampanyası da başlattıklarını dile getiren Özkan, öğrenci ve öğretmenlerin aralarında topladıkları 100 torba un parasını, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı yetkilisine teslim ettiklerini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler