Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da kız çocuklara "Elif" ve erkeklere ise "Mehmet" isminin verildiği bildirildi.

        Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2015 yılında en çok kullanılan erkek isminin Yusuf, en çok kullanılan kız isminin ise Zeynep olduğu anımsatıldı.

        Verilere göre 2015'te Afyonkarahisar'da 0-4 yaş aralığındaki kız çocuklarda en çok kullanılan isim Elif olurken, 5-9 yaş aralığındaki kız çocuklarda en çok kullanılan ismin Zeynep olduğu belirtildi.

        Açıklamada, "Afyonkarahisar'da 0-4 yaş aralığındaki erkek çocuklarda en çok kullanılan ilk 5 isim Mehmet, Ahmet, Mustafa, Yusuf ve İbrahim, 5-9 yaş aralığındaki erkek çocuklarda en çok kullanılan 5 isim Mehmet, Ahmet, Mustafa, Ramazan ve İbrahim, 10-14 yaş aralığındaki erkek çocuklarda en çok kullanılan 5 isim Mehmet, Ahmet, Mustafa, İbrahim ve Ali olurken 15-19 yaşaralığındaki erkek çocuklarda en çok kullanılan 5 isim Mehmet, Ahmet, Mustafa, Ali ve İbrahim şeklindedir." denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler