Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakarette bulunduğu iddiasıyla açılan davada beraat etti.

        Adana 14. Asliye Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına Sözlü katılmazken, avukatı salonda hazır bulundu.

        Mahkeme hakimi, aynı suçlama yöneltilen belediye basın bürosu çalışanı Lütfü Küpeli hakkında Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davanın bu davayla birleştirildiğini belirtti.

        Davacı vekillerinin, mahkemeye şikayetten vazgeçtiklerini belirtir dilekçe gönderdiklerini aktaran hakim, Hüseyin Sözlü'nün avukatına savunmalarını sordu. Avukatı da Hüseyin Sözlü ile Lütfü Küpeli'nin beraatini talep etti.

        Mahkeme hakimi, her 2 sanığın da suçu işlediği sabit görülmediğinden beraatlerine karar verdi.

        Hüseyin Sözlü hakkında, 27 Mart 2015'te sosyal medyadaki paylaşımı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılmıştı.

        Davanın bir celsesinde, Sözlü’nün haberi olmadan suça konu paylaşımı sosyal medyada yaydığını öne süren belediyenin basın yayın birimi çalışanı Küpeli hakkında da dava açılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler