Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Keşan ilçesindeki yurtlarda yangın denetimi yapıldı.

        Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürü Yasin Paçaman, yaptığı yazılı açıklamada, belediye başkanı Mehmet Özcan'ın talimatıyla ilçedeki tüm yurtlarda inceleme yapıldığını belirtti.

        Tüm yataklı tesislerde yangından korunma yönetmeliği kapsamında kontrollerin devam ettiğini aktaran Paçaman, şunları kaydetti:

        "Ölüm, yaralanma ya da maddi hasara neden olan bir yangının çıkma olasılığını azaltmaya yönelik önlemler bütününe yangın güvenliği denilmektedir. Yangın güvenliği, önleme, koruma ve söndürme olmak üzere üç temel ayak üzerinde kurulur. Bu çalışmalardan önleme ve korunma, yangın öncesinde yapıldığından proaktif söndürme ise yangın çıktıktan sonra yapıldığından reaktif özelliktedir. Önlemler, canlıların yangın yerinden kolaylıkla uzaklaşmaları ve olaydan olabildiğince az zararla kurtulabilmelerini sağlamayı amaç edinir. Yangın güvenliği önlemleri inşaat sürecinde ele alınabildiği gibi, var olan bir yapıya daha sonra da uygulanabilmektedir. Yangın güvenliğini sağlamak maksadıyla yapılan uygulamaların başında yangın çıkışları, yangın merdiveni, yangın söndürme ve uyarı sistemleri gelir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler